Ana içeriğe atla

Bilsem Sınavı


Bilsem Sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitimlerine devam edecek 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri için uygulanacak sınav öncesi sınava aday gösterilen öğrenciler ve aday gösterildikleri yetenek alanları açıklandı. Peki, BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak? MEB BİLSEM sınav tarihi ne zaman? İşte merak edilenler…


BİLSEM SINAVI NE ZAMAN? MEB

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) tarafından resim, müzik ve genel zihinsel alanda yetenekli olan 1., 2., 3. ve 4. sınıv öğrencileri için sınav yapılacak. Sınava katılacak öğrenciler merakla sınav tarihini bekliyor.

 

BİLİM VE SANAT MERKEZİ(BİLSEM) NEDİR?

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.

 

Bu merkezlerde öğrenciler uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar. Ülkemizde özel yetenekli öğrenciler için en kapsamlı eğitim modeli “Bilim ve Sanat Merkezleri”dir. Bilim ve Sanat Merkezlerinin 69 ilde 83 bilim ve sanat merkezi bulunmaktadır.

 

ÖĞRENCİ SEÇİMİ NASIL YAPILMAKTADIR?

Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen sınıf seviyesine ve uygulama takvimine göre yapılmaktadır.

 

İllerde bilim ve sanat merkezlerine yerleştirilecek öğrencilerin tanılama süreçleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere “İl Tanılama Sınav Komisyonu” oluşturulacaktır. İl tanılama sınav komisyonu özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinden sorumlu milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında bilim ve sanat merkezi müdürü/müdürleri, rehberlik ve araştırma merkez müdürleri olmak üzere en az 3, en fazla 7 üyeden oluşturulacaktır. Oluşturulan bu komisyon Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan takvim doğrultusunda iş ve işlemleri yürütmekten sorumlu olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilsem Online

Bilsem Online Üstün zekalı ve yetenekli olarak teşhis edilen bir çocuk yetiştirmek, özverili bir mücadele gerektirir. Onların üstün yetenekleri size mutlu bir heyecan yaşatırken çocuğunuzun normal bir okul ortamına ve sosyal hayata uyum sağlamakta zorlanacağı gerçeğiyle de yüzleşmek sizi endişelendiriyor olabilir. Neyse ki, çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu eğitimi, saatlerce sıkılmadan, öğretmeninin bir sonraki konuya geçmesini beklemeden, akranlarının içinde izole olmadan alabilmesini sağlayacak eğitim programları mevcut. Çocuğunuzun başarılı olmasına yardımcı olacak ve kaliteli ilgiyi aldıklarından emin olacağınız eğitim merkezleri sizin en büyük destekçiniz olacaktır. Bu konuda ülkemizde faaliyet gösteren Bilim ve Sanat Merkezi ( Bilsem ) önder kurumlardan birisidir. Bilsem ( Bilim ve Sanat Merkezi ) Nedir? Üstün yetenekli öğrenciler için ek olarak eğitim veren Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir eğitim merkezidir. Yeteneklerine ve potansiyellerine uygun eğitim veren Bilsem , çocukl

ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR ÖZEN İSTER

  ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR ÖZEN İSTER Üstün yetenekli çocuklar, genellikle çok erken yaşlardan itibaren sayma, okuma ve yazma becerilerinde ustalaşabilen erken gelişmiş öğrencilerdir. Genellikle geniş bir kelime dağarcığına, ileri dilbilgisine ve yetişkinlere benzer iletişim becerilerine sahip olmaktadırlar. Ancak birçoğu akademik çalışmalarda son derece başarılı olsa da, üstün yeteneklerini beslemek ve doğru kullanabilmek için teşvik edilmeye ve desteğe ihtiyaç duyarlar. Özel çocukların en iyi destekleyicileri aileleri, öğretmenleri, kendilerine uygun eğitim merkezleri ve materyalleridir. Bazı üstün yetenekli çocuklar aynı yaştaki akranlarıyla arkadaşlık kurmakta zorlanırlar. Bu, izolasyon duygularına, düşük benlik saygısına ve sosyal durumlarda güven eksikliğine neden olabilir. Bu nedenle, her çocuğun tam potansiyeline ulaşmak için ihtiyaç duyduğu yardımı almasını sağlamak için sorunları erken tanımak ve erken müdahele etmek önemlidir. Üstün yetenekli öğrenciler , her zaman etrafl